Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запалването

Добър вечер. Имам следния проблем: Миналата седмица,когато тръгвах с колата имах проблем със запалването. Първоначално не искаше да запали изобщо,а само въртеше ,но след няколко опита запали,изчаках да загрее и всичко си беше нормално. След около 3 км както си карах мисля ,че светна лампичката за инжекциона и колата просто изгасна. Не може да се запали и от пет дена в сервиза не могат да намерят проблема,включително и с компютър. Моля за помощ и идеи

Дай модела на колата
    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Оп,съжалявам :Д 145 TS 1,4 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от sl1mc0 Покажи съобщение
        Добър вечер. Имам следния проблем: Миналата седмица,когато тръгвах с колата имах проблем със запалването. Първоначално не искаше да запали изобщо,а само въртеше ,но след няколко опита запали,изчаках да загрее и всичко си беше нормално. След около 3 км както си карах мисля ,че светна лампичката за инжекциона и колата просто изгасна. Не може да се запали и от пет дена в сервиза не могат да намерят проблема,включително и с компютър. Моля за помощ и идеи
        Датчик (разпределителен - грешно) колянов вал.
        Last edited by myato; d.m.y г., 20:42. Основание: грешка
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:13.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            Без претенции да ми е ясно, но може би имате предвид датчик колянов вал.
            Извинявам се. Прав си. Точно това имах предвид, но акълът ми беше и е на друго място в момента.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

и при мен от няколко дни трудно пали на бензин и на газ. Двигателят е TS 1,4 103 hp. Оказа се омасляване на свещите и лулите , демек пропуска от гарнитурата. Успех с разрешаването на проблема.
              Last edited by killuminati; d.m.y г., 01:29.
              Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
              Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от killuminati Покажи съобщение
                и при мен от няколко дни трудно пали на бензин и на газ. Двигателят е TS 1,4 103 hp. Оказа се омасляване на свещите и лулите , демек пропуска от гарнитурата на главата. Успех с разрешаването на проблема.
                Колега, май имаш в предвид гарнитурата на капака на клапаните, а не на главата
                Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                  Колега, май имаш в предвид гарнитурата на капака на клапаните, а не на главата

След като цапа свещите е ясно ,че е гарнитура на клапаните.Това го знае и малкио механик!
                  Last edited by Васил Петров; d.m.y г., 00:04.
                  Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                  ех.. Малкото КуВе
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение

След като цапа свещите коя гарнитура е маисторе?
                    Да сигурно и лулите ги цапа и пълни с масло през гарнитурата на главата , а и по обясненята мисля, че маслото по свещите не е от страната, за която ти си мислиш

П.П. Май вече си видял, какво точно се има в предвид
                    Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 00:10.
                    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

тая гарнитура не се ли казва " гарнитура на капака на цилиндровата глава"

Comment

тая гарнитура не се ли казва " гарнитура на капака на цилиндровата глава"
                        Двигателя има един капак. И то е "капака на клапаните".

Този капак има една гумена гарнитура, която заобикаля както целия капак, така и отворите за свещите в главата.

Най вероятно при теб тази гарнитура е за смяна.

Гарнитурата на двигателя блок/глава е друго нещо и от нея няма как да стигне масло до свещите и лулите.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                        AR 155 2.0 16v SUPER
                        Toyota Corolla 2014 S Premium
                        Moskvich 2140

Comment

Изперкали сте тотално , младежи Това на което Вие му викате капак на клпаните , се казва "капак на цилиндровата глава" http://www.autopower.bg/avtochasti-d...00-366871.html

Comment

Изперкали сте тотално , младежи Това на което Вие му викате капак на клпаните , се казва "капак на цилиндровата глава" http://www.autopower.bg/avtochasti-d...00-366871.html
                            Тва е гарнитурата дето ти трябва. Сменяй смело и после давай газ Принципно е гарнитура на капака на клапаните.

тва е гарнитура на цилиндровата глава:
                            http://www.dn-bg.com/resources//Reso...B2%D0%B0_B.png
                            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Абе всички са прави, въпрос на гледна точка. И двете определения се отнасят за едно и също нещо, макар че аз едното определение го срещам за първи път.

Comment

Working...
                              X